Hoe bestel ik een fiets via FiscFree®?

Om een nieuwe fiets via FiscFree® te kunnen bestellen moet je eerst een account aanmaken in FiscFree®. Daarna volg je de onderstaande stappen.

Fiets bestellen via FiscFree®

1. Je bent ingelogd in jouw account.
  2. Klik bij de productgroep Fiets op shop nu.
  3. Scroll naar beneden. Dan zie je 2 opties

Via een aangesloten rijwielhandelaar

1. Klik op download fietskaart.
  2. De fietskaart wordt nu op jouw computer gedownload.
  3. Klik op deze download, dan open je de fietskaart op jouw computer.
  4. Print de fietskaart.
  5. Ga naar de rijwielhandelaar en neem de geprinte fietskaart mee.
  6. Vertel de rijwielhandelaar direct dat het om een fiets via FiscFree® gaat.
  7. Kijk lekker rond, laat je adviseren, ga proeffietsen en kies een fiets uit bij de rijwielhandelaar.
  8. Heb je een fiets uitgekozen? Laat dat dan aan de rijwielhandelaar weten.
  9. Let op: betaal nooit (een deel van) de fiets in de winkel! FiscFree® betaalt de fiets aan de rijwielhandelaar.
    De gegevens van jouw fiets moeten nu in FiscFree® worden ingevoerd. Hiervoor zijn 2 mogelijkheden:
    1. Je vraagt aan de rijwielhandelaar of hij de gegevens van jouw uitgezochte fiets in FiscFree® invoert.
      1. De rijwielhandelaar logt in op zijn FiscFree® account.
      2. Hij voert de unieke bestelcode in die links bovenaan op jouw fietskaart staat.
      3. Dan vult hij alle gegevens in van de fiets die jij hebt uitgezocht.
      4. En hij geeft aan dat jij de fiets bij hem gaat ophalen.
      5. Nu is de rijwielhandelaar verder klaar.
      6. Jij ontvangt een mail waarin staat dat de rijwielhandelaar jouw fietsgegevens heeft ingevuld.
      7. In die mail staat ook een link. Daar moet jij op klikken om in jouw FiscFree® account te komen.
      8. Op de welkomstpagina scroll je helemaal naar beneden. Je ziet daar een kop Uw Fietskaarten.
      9. Klik op de knop controleren.
      10. Als het door jouw werkgever wordt aangeboden kun je aangeven of je een fietsverzekering (met belastingvoordeel) wilt aanvragen.
      11. Ook kun je, als dat via jouw werkgever mogelijk is, aangeven of je een bedrag aan Nationale Fietsbonnen (met belastingvoordeel) wilt bestellen voor de aanschaf van onderhoud en accessoires.
      12. Klik op bestelling aanmaken en controleren.
      13. Contoleer jouw bestelling goed.
      14. Doorloop daarna de volgende stappen voor de eventuele netto betaling en de verrekening met jouw werkgever.
      15. De bestelling is pas definitief als jouw werkgever de bestelling heeft goedgekeurd.
      16. Je krijgt hierover bericht per mail.
    2. Je vraagt aan de rijwielhandelaar of hij alle gegevens van de fiets die jij hebt uitgezocht wil opschrijven op jouw geprinte fietskaart.
      1. Je logt in op jouw FiscFree® account.
      2. Je klikt op fiets en scrolt naar beneden.
      3. Bij het kopje Via een aangesloten rijwielhandelaar staat Uw fietskaarten.
      4. Daar staan 3 groene kaders.
      5. Je klikt op het kader Invoeren.
      6. Je vult in FiscFree® alle gegevens van de fiets in, zoals de rijwielhandelaar die op jouw Fietskaart heeft opgeschreven.
      7. Geef aan bij welke rijwielhandelaar je de fiets wilt ophalen.
      8. Als het door jouw werkgever wordt aangeboden kun je aangeven of je een fietsverzekering (met belastingvoordeel) wilt aanvragen.
      9. Ook kun je, als dat via jouw werkgever mogelijk is, aangeven of je een bedrag aan Nationale Fietsbonnen (met belastingvoordeel) wilt bestellen voor de aanschaf van onderhoud en accessoires.
      10. Klik op bestelling aanmaken en controleren
      11. Contoleer jouw bestelling goed.
      12. Doorloop daarna de volgende stappen voor de eventuele netto betaling  en de verrekening met jouw werkgever.
      13. De bestelling is pas definitief als jouw werkgever de bestelling heeft goedgekeurd.
      14. Je krijgt hierover bericht per mail.

Via de FiscFree® webshop

1. Klik op Ga naar webshop.
  2. Stel eventueel aan de linkerkant bepaalde zoekcategorieën in om de juiste fiets te kunnen vinden.
  3. Klik op de fiets van jouw keuze.
  4. Vul alle gewenste gegevens van jouw fiets in, zoals model, aantal versnellingen, framemaat en kleur.
  5. Je krijgt nu te zien of de fiets nog op voorraad is. Is dat niet het geval, dan kun je de fiets niet bestellen.
  6. Klik op bestellen.
  7. Let op! Als je jouw bestelling niet helemaal afrondt kan het zijn dat de eerder aangegeven levertijd van de fiets niet meer klopt in verband met snel wisselende voorraden.
  8. Als het door jouw werkgever wordt aangeboden kun je aangeven of je een fietsverzekering (met belastingvoordeel) wilt aanvragen.
  9. Ook kun je, als dat via jouw werkgever mogelijk is, aangeven of je een bedrag aan Nationale Fietsbonnen (met belastingvoordeel) wilt bestellen voor de aanschaf van onderhoud en accessoires.
  10. Klik op bestelling aanmaken en controleren.
  11. Contoleer jouw bestelling goed.
  12. Doorloop daarna de volgende stappen voor de eventuele netto betaling en de verrekening met jouw werkgever.
  13. De bestelling is pas definitief als jouw werkgever de bestelling heeft goedgekeurd.
  14. Je krijgt hierover bericht per mail.
  15. De FiscFree® webshop neemt contact met jou op over de afleverdatum van jouw fiets.
  16. De fiets wordt geleverd op het adres dat jij in FiscFree® hebt aangegeven.