Terug

Wat betekent verrekenen?

Via FiscFree® kun je producten bestellen die je gedeeltelijk of helemaal verrekent met jouw werkgever. Maar wat betekent verrekenen nou eigenlijk? 


Simpel gezegd betekent verrekenen dat je samen met iemand anders een afspraak maakt om iets tegen iets anders weg te strepen.


In het geval van FiscFree® spreken jouw werkgever en jij samen af dat jij een bepaald product via FiscFree® mag bestellen. Je spreekt ook af dat jouw werkgever (een deel) van dit gekozen product voor jou betaalt en dat jij in ruil daarvoor afziet van bepaalde bruto loonbestanddelen (zoals loon, vakantiegeld, eindejaarsuitkering, overuren etc.). Het bedrag van jouw bestelling ontvang je dus niet als loon, maar in de vorm van jouw gekozen product. 


Dit heeft voor jou een belangrijk voordeel! Wanneer je loon ontvangt betaal je hier inkomstenbelastingen over.

Nu betaalt jouw werkgever het bedrag niet als loon aan jou, maar verruilt het voor een product met dezelfde waarde. Doordat je het bedrag nu niet als loon ontvangt bespaar je dus de betaling van loonbelasting. Deze bespaarde loonbelasting is jouw voordeel. 


Het verrekenbare bedrag

Hoe hoog het bedrag is dat je mag verrekenen hangt af van de spelregels van jouw werkgever. Deze spelregels vind je als je inlogt in FiscFree®. Daarin staat per productgroep hoe hoog het bedrag is dat je mag verrekenen. Ook vind je hier met welk deel van je loon je het bedrag mag verrekenen en in hoeveel termijnen.


Lees meerWas dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren