Veelgestelde vragen over onderhoud en reparatie van mijn leasefiets Naar Artikel
Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het onderhoud en de reparatie van de leasefiets.
1. Mijn leasefiets heeft onderhoud nodig. Waar kan ik dat laten doen?
Voor alle onderhouds- en reparatiewerkzaamheden neem je contact op met BikeSupport.
2. Heb ik toestemming van NFP Fietslease nodig voor het laten uitvoeren van onderhoud/reparatie?
Nee, dat is niet nodig. Je maakt zelf een afspraak met BikeSupport. Om misverstanden over de betaling van de kosten te voorkomen, geef je aan dat de leasefiets eigendom is van NFP Fietslease. Je hoeft de kosten voor onderhoud en reparatie niet zelf te betalen. Deze worden betaald door NFP Fietslease.
3. Heb ik recht op een vervangende leasefiets tijdens onderhoud of reparatie?
Wanneer het onderhoud of de reparatie langer dan 3 werkdagen in beslag neemt, heb je recht op een vervangende fiets. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Heb je een vervangende fiets nodig? Maak daar afspraken over met BikeSupport.
4. Mag ik zelf reparaties uitvoeren aan de fiets?
Wij raden je sterk af om zelf reparaties aan je leasefiets uit te voeren. Het zelf uitvoeren van reparaties kan leiden tot hogere kosten bij latere reparaties, als blijkt dat voorgaande reparaties niet vakkundig zijn uitgevoerd. Deze extra kosten komen dan voor jouw rekening. Het laten uitvoeren van onderhoud aan de leasefiets door BikeSupport is een vereiste om in aanmerking te komen voor pechhulp en garantie op onderdelen van de leasefiets. Uiteraard is het wel van belang dat je regelmatig de bandenspanning en het laadniveau van de accu controleert en op het juiste niveau brengt.
5. Is het vervangen van de banden in het leasebedrag inbegrepen?
Het vervangen van de banden als gevolg van normale slijtage is in het leasetarief inbegrepen. De banden kun je laten vervangen door BikeSupport.
6. Mag ik zelf een lekke band repareren?
Ja, dat mag je zelf doen, maar daarbij is het niet toegestaan om het wiel van de leasefiets te verwijderen in verband met mogelijke schade aan of storingen in de aandrijving van de elektromotor.
7. Moet ik zelf betalen voor het onderhoud?
Het standaard onderhoud valt binnen het maandelijkse leasebedrag. Je hoeft dit dus niet zelf te betalen.
Let op! Bikesupport voert al het onderhoud uit van alle NFP Leasefietsen.
8. Mijn leasefiets is stuk, waar moet ik naar toe?
De fiets wordt gerepareerd door Bikesupport. Neem contact op met Bikesupport via tel: 085-0717729 om een afspraak te maken.
9. Betaal ik eigen risico bij onderhoud of reparatie?
Onderhoud en reparaties die voortkomen uit normaal gebruik zijn bij de leaseprijs inbegrepen. Je betaalt hier geen eigen risico voor. Laat het onderhoud of de reparatie wel uitvoeren door Bikesupport.
Veelgestelde vragen over de fietsverzekering van mijn leasefiets Naar Artikel
Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de verzekering die bij de leasefiets hoort.
1. Waar vind ik het polisnummer van verzekering?
Het polisnummer staat op het polisblad. Is je leasecontract sinds op of na 12-12-2023 van start gegaan dan ontvang je het polisblad van de verzekeraar na de start van het leasecontract. Is je leasecontact voor 12-12-2023 van start gegaan dan kun je contact opnemen met onze klantenservice via tel: 0513-640861. Zij helpen je graag verder.
2. Waar is mijn leasefiets verzekerd?
Je leasefiets is standaard all-risk verzekerd bij Kingpolis. Heb je vragen over de verzekering? Neem dan contact op met onze helpdesk via tel: 0513-640861. Of bekijk de verzekering voorwaarden.
3. Is mijn leasefiets in het buitenland ook verzekerd voor schade en diefstal?
Ja, de lease fiets is verzekerd voor schade en diefstal in alle EU landen, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Groot-Brittannië.
Veelgestelde vragen over pech onderweg Naar Artikel
Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over pech onderweg en wat je dan moet doen.
1. Wat moet ik doen bij pech onderweg?
Wanneer je pech hebt met je leasefiets, neem dan contact op met Pechhulp via telefoonnummer: 085 - 744 16 68 (24/7). Meld hierbij dat de fiets via NFP Fietslease is geleaset. De fiets wordt niet ter plekke gerepareerd, maar je wordt gebracht naar de locatie waar je vandaan kwam. Let op: je hebt maximaal 3 keer per kalenderjaar recht op Pechhulp en je hebt geen recht op Pechhulp op het woonadres, vakantieadres, tijdelijke domicilie of de parkeerplaats van de auto of binnen een straal van 1 kilometer.
2. Welke gegevens heb ik nodig voor pechhulp?
De (24/7) pechhulp service bereik je via telefoonnummer: 085 – 7441668. Voor een snelle verwerking geef je het polisnummer van de verzekering door. Heb je het polisnummer niet bij de hand? Meld dan dat je een NFP leasefiets hebt
3. Wanneer kan ik gebruik maken van pechhulp?
Je kunt gebruik maken van pechhulp als je niet verder kunt fietsen door pech, schade, ongeval of ziekte. En als je leasefiets is gestolen en je niet terug kunt keren naar het startpunt van je fietsrit. Je kunt per kalenderjaar 3 keer gebruik maken van pechhulp wanneer je meer dan 1 kilometer van je woon- of vakantieadres gestrand bent. Zie de voorwaarden voor alle informatie. De pechhulp dekt Europa, waaronder alle EU-landen, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Groot-Brittannië.
4. Moet ik betalen voor pechhulp?
Je hoeft niet zelf te betalen voor pechhulp. Dit is standaard inbegrepen in het leasebedrag.
5. Waar vind ik het polisnummer van de verzekering?
Het polisnummer staat op het polisblad. Is je leasecontract sinds op of na 12-12-2023 van start gegaan dan ontvang je het polisblad van de verzekeraar na de start van het leasecontract. Is je leasecontact voor 12-12-2023 van start gegaan dan kun je contact opnemen met onze klantenservice via tel: 0513-640861. Zij helpen je graag verder.
Veelgestelde vragen over schade aan mijn leasefiets Naar Artikel
Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over schade aan mijn leasefiets.
1. Waar kan ik naar toe voor het laten herstellen van schade?
Bij schade neem je contact op met BikeSupport om de schade te laten beoordelen. Vul na de beoordeling van de schade een schadeformulier in. BikeSupport handelt vervolgens de schade met de verzekeraar af.
2. Wat is het bedrag van het eigen risico bij schade of diefstal van de fiets?
De fiets is verzekerd tegen schade en diefstal. Bij cascoschade (incl. total loss) of diefstal geldt een eigen risico van € 25,- per gebeurtenis. Maar als je racefiets of ATB gestolen wordt, geldt een eigen risico van 25% van de waarde van de leasefiets.
3. Wanneer wordt schade aan of verlies van de leasefiets niet vergoed door de verzekeraar (Kingpolis)?
Voor het antwoord op deze vraag verwijzen wij je naar Artikel 6 van de Voorwaarden Schaderegeling Leasefiets (Kingpolis).
4. Wat doe ik wanneer mijn leasefiets is gestolen?
Voor het antwoord op deze vraag verwijzen wij je naar Artikel 1b van de Voorwaarden Schaderegeling Leasefiets (Kingpolis).
5. Wat doe ik wanneer ik een sleutel ben verloren of er een sleutel kapot is gegaan?
Voor het antwoord op deze vraag verwijzen wij je naar Artikel 3f van de Voorwaarden Schaderegeling Leasefiets (Kingpolis)
6. Mag ik sleutels bijmaken of een bij de leasefiets standaard meegeleverd slot vervangen?
Nee, tenzij een sleutel kapot is gegaan of je een sleutel bent verloren. In dit geval dien je de instructies te volgen zoals beschreven in Artikel 3g van de Voorwaarden van de Schaderegeling Leasefiets (Kingpolis).
Veelgestelde vragen over einde leaseperiode Naar Artikel
Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het einde van de leaseperiode en het leasecontract.
1. Kan ik de leasefiets overnemen na afloop van de leaseperiode?
Ja, dat kan. Enkele weken voor het einde van de leaseperiode krijg je een aanbod van NFP Fietslease om de fiets tegen de dan geldende marktwaarde over te nemen. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met de klantenservice van NFP Fietslease. Na betaling van de overnameprijs worden het leasecontract en de verzekering beëindigd. Vanaf dat moment ben jij eigenaar van de fiets.
2. Wat doe ik met de leasefiets als ik besluit om de leasefiets niet over te nemen?
Als je de leasefiets niet wilt overnemen na het einde van de leaseperiode, dien je de leasefiets binnen 2 weken in te leveren op een nader te bepalen locatie. Wordt de leasefiets later ingeleverd, dan wordt door NFP extra kosten in rekening gebracht.
3. Waarop moet ik letten bij het inleveren van de leasefiets?
De fiets moet schoon en vrij van schade zijn. Als de fiets niet schoon is, kunnen er schoonmaakkosten in rekening worden gebracht. Verwijder al je eigen accessoires en meld eventuele schade aan de fiets bij NFP Fietslease. Alle zaken die op of aan de leasefiets zijn achtergebleven en niet in het leasecontract zijn opgenomen, worden na inlevering automatisch eigendom van NFP Fietslease zonder dat NFP Fietslease daarvoor een vergoeding aan jou betaalt.
4. Welke schades zijn acceptabel bij het inleveren van de fiets?
Kleine gebruiksschades passend bij de leeftijd van de fiets en de intensiteit van het gebruik zijn acceptabel. Grotere schades die niet voor inlevering zijn gemeld, worden aan jou doorbelast met een maximum van de eigen bijdrage per schade tot een maximum ter hoogte van de waarde van de leasefiets.
5. Mijn leasecontract is afgelopen kan ik weer een nieuwe fiets leasen?
Ja, na de afloopdatum van je leasecontract kun je een nieuwe leasefiets aanvragen. Hiervoor log je in op het NFP Fietslease portaal. Daar vul je de fiets van je keuze in en vraag je deze aan bij de werkgever.
Veelgestelde vragen over het leasecontract Naar Artikel
Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het leasecontract.
1. Wat staat er in het leasecontract?
In het leasecontract zijn de afspraken tussen jou en jouw werkgever vastgelegd wanneer je via NFP Fietslease een fiets leaset. In het contract worden niet alleen de afspraken over de fiets en de leasetermijnen vastgelegd, ook staan er verwachtingen in met betrekking tot het gebruik van de fiets.. Het contract is altijd te bekijken in jouw persoonlijke NFP Fietslease account.
2. Kan tussentijds het contact aangepast worden?
Nee, het is niet mogelijk tijdens de looptijd van het contract aanpassingen te doen.