Terug

Hoe werkt het bestellen van een fiets via de Fietskaart?

De fietskaart is eigenlijk een soort bestelformulier. Je kunt de fietskaart downloaden als je inlogt op jouw FiscFree® account. 


Fietskaart uitprinten en gegevens van gekozen fiets in FiscFree® invullen

Je kunt de Fietskaart uitprinten of je noteert de Fietskaartcode. Met de uitgeprinte Fietskaart of de genoteerde Fietskaartcode ga je naar een aangesloten rijwielhandelaar. Je bespreekt met de rijwielhandelaar welke fiets je wilt kopen via het fietsplan. 

Wil je een fiets bestellen bij een aangesloten rijwielhandelaar die alleen online actief is? Zorg er dan voor dat je eerst contact opneemt met deze rijwielhandelaar en vertel dat je een fiets via FiscFree® wilt bestellen. 


Heb je dit gedaan? Dan zijn er 2 mogelijkheden voor het invullen van jouw fietsgegevens in FiscFree®:

1. Rijwielhandelaar vult de gegevens van jouw fiets in in FiscFree®

Als je een keuze hebt gemaakt kan de rijwielhandelaar samen met jou de gegevens van jouw fiets invoeren in FiscFree® bij jouw account. Dit gaat als volgt:

 1. De rijwielhandelaar logt in op zijn eigen FiscFree® account. 
 2. De rijwielhandelaar heeft de unieke Bestelcode nodig die helemaal links bovenaan op jouw Fietskaart staat, om de fiets aan jouw account in FiscFree® te kunnen koppelen.
 3. De rijwielhandelaar voert alle gegevens van de fiets die jij hebt uitgezocht in in FiscFree®
 4. Hij vult geen andere gegevens in, zoals de verzekering, Fietsbonnen en de manier van verrekenen met jouw werkgever.
 5. Let op: betaal nooit (een deel van) de fiets in de winkel! FiscFree® betaalt de rijwielhandelaar. Bij de spelregels in FiscFree® kun je lezen hoe je het eventuele netto deel kunt betalen.
 6. Als de rijwielhandelaar de fietsgegevens heeft ingevuld in FiscFree® krijg jij hier automatisch bericht van via e-mail.
 7. Controleer de gegevens in de mail goed om te checken of dit de fiets is die je wil bestellen.

Je moet nu nog wel zelf inloggen in FiscFree® en aangeven of je een verzekering en/of Nationale Fietsbonnen wilt én hoe je jouw fiets met jouw werkgever wilt verrekenen.

Heb je alle stappen van het bestelproces doorlopen en ben je akkoord gegaan met de Aanvulling op de Arbeidsvoorwaarden? Dan ontvangt jouw werkgever automatisch een bericht met het verzoek om jouw aanvraag te beoordelen. Jij krijgt ook automatisch een berichtje waarin staat dat jouw aanvraag naar jouw werkgever is gestuurd ter goedkeuring. 

2. Jij vult zelf de gegevens van jouw fiets in in FiscFree®

Als je een keuze hebt gemaakt voor een fiets vraag je aan de rijwielhandelaar om alle gegevens van die fiets op jouw geprinte Fietskaart te schrijven. Je logt in op jouw FiscFree® account en vult zelf de gegevens van jouw fiets in. Dit doe je als volgt:

 1. Log in op FiscFree®
 2. Je ziet de Welkomstpagina.
 3. Scrol helemaal naar beneden, daar zie je een kopje Uw fietskaart(-en).
 4. Klik rechts op de groene button invoeren
 5. Let erop dat je de gegevens van jouw fiets precies zo invult als staat geschreven op jouw Fietsformulier en zoals je ze hebt besproken met jouw rijwielhandelaar. 
 6. Doorloop alle stappen van het bestelproces.
 7. Klik op de rijwielhandelaar waar je de fiets hebt uitgekozen.
 8. Geef aan hoe je de fiets met jouw werkgever wilt verrekenen.
 9. Geef digitaal akkoord op de Aanvulling op de Arbeidsovereenkomst.

Jouw werkgever ontvangt nu automatisch een bericht met het verzoek om jouw aanvraag te beoordelen. Jij krijgt ook automatisch een berichtje waarin staat dat jouw aanvraag naar jouw werkgever is gestuurd ter goedkeuring. Als je inlogt op jouw FiscFree® account en helemaal naar onderen scrolt op de welkomstpagina, dan zie je bij Mijn bestellingen daar ook de Status van jouw aanvraag staan. 


Lees meer


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren