Terug

Ik heb een fietsverzekering via FiscFree®, waarvoor ben ik verzekerd?

Je kunt direct bij het bestellen van jouw fiets via FiscFree® ook een fietsverzekering afsluiten. De looptijd van deze verzekering is altijd 3 jaar.

Bij sommige werkgevers is het sluiten van een fietsverzekering verplicht, bij andere werkgevers is het optioneel en nog weer andere werkgevers bieden geen mogelijkheid om een fietsverzekering via FiscFree® te sluiten. 

Of je inderdaad een fietsverzekering via FiscFree® mag afsluiten en hoeveel belastingvoordeel je hebt hangt helemaal af van de spelregels van jouw werkgever. Controleer deze daarom eerst goed voordat je een aanvraag doet.


Waarvoor ben ik verzekerd?

Waarvoor je verzekerd bent als je een fietsverzekering via FiscFree® hebt afgesloten hangt af van de volgende 2 dingen:

 1. Wat jij zelf hebt aangegeven in jouw aanvraag
  1. Je vult bij jouw aanvraag via FiscFree® de verzekerde waarde van jouw fiets in. De totale verzekerde waarde kan bestaan uit de waarde van jouw fiets en van de fietsaccessoires die vast gemonteerd zijn op jouw fiets. Dit kan een ander bedrag zijn dan het bedrag waarvoor je de fiets hebt gekocht. De eventuele uitkering die je krijgt als jouw fiets gestolen wordt, hangt af van deze verzekerde waarde.
  2. Heb je in jouw aanvraag aangegeven dat je jouw fiets alleen voor diefstal wilt verzekeren of voor Casco Compleet (diefstal en schade)?
   Let op: Bij een stadsfiets kun je voor 1 van deze 2 opties kiezen. Bij een e-bike is het alleen mogelijk om een Casco Compleet verzekering af te sluiten.
 2. De polisvoorwaarden van Kingpolis
  De fietsverzekering die jij via FiscFree® hebt afgesloten loopt bij Kingpolis. Op de fietsverzekering van Kingpolis zijn polisvoorwaarden van toepassing. Wil je de uitgebreide polisvoorwaarden lezen? Klik dan op deze link.


De verstrekte informatie is gebaseerd op de meest recente gegevens van derden, maar kan inmiddels gewijzigd zijn. FiscFree® is niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of schade als gevolg van het gebruik van verouderde informatie.


Lees meerWas dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren