Terug

Waarom worden er soms extra kosten in rekening gebracht door de rijwielhandelaar?

Soms brengt de rijwielhandelaar extra kosten in rekening, naast het bedrag van jouw fietsbestelling via FiscFree®. Er zijn verschillende redenen waarom de rijwielhandelaar dit doet. Hieronder beschrijven we de meest voorkomende redenen. Maar wil je precies weten waarom dit in jouw geval zo is, dan raden wij je aan om dit na te vragen bij de rijwielhandelaar. 


Afspraken samenwerking rijwielhandelaren

NFP Groep / FiscFree® heeft een samenwerkingsovereenkomst met alle rijwielhandelaren waar jij jouw fiets kunt uitzoeken. Door de samenwerking met NFP verkoopt de rijwielhandelaar meer fietsen, maar hij moet wel een bedrag per verkochte fiets aan NFP afstaan. Dit bedrag is afhankelijk van de verkoopprijs van de fiets, maar bedraagt maximaal € 150.


Waarom soms extra kosten deelnemer

Vanwege de afspraken tussen de rijwielhandelaar en FiscFree® kan het zijn dat jij een fiets die met veel korting door de rijwielhandelaar wordt aangeboden niet via FiscFree® kunt bestellen. Want als de rijwielhandelaar een hoge korting op de fiets geeft én dan ook nog het afgesproken bedrag aan FiscFree® moet afstaan krijgt hij soms zelfs minder geld voor de fiets dan waarvoor hij hem heeft ingekocht. En dat wil hij natuurlijk niet! 


Alternatief is dat je deze fiets wel kunt bestellen, maar dat de rijwielhandelaar jou vraagt om het bedrag dat hij aan FiscFree® moet afstaan (maximaal € 150,-) (deels) aan hem te betalen. Jij kunt er dan vervolgens zelf voor kiezen of je deze fiets wel of niet wilt bestellen op basis van deze voorwaarden.


Vaak is dit het geval bij:

  • Actieprijs of korting
  • Showroommodel
  • Inruil oude fiets
  • Internetleveranciers


Om problemen achteraf te voorkomen adviseren wij jou om vooraf heel duidelijk aan te geven dat je de fiets via FiscFree® koopt en daarbij direct te informeren of er voor jou nog extra kosten zijn. 


Fiets bestellen via FiscFree®

Je bespreekt samen met de rijwielhandelaar voor welk bedrag je de fiets koopt. Dit is het bedrag dat je invult bij jouw fietsbestelling in FiscFree®. 


Lees meerWas dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren